Xbox One -ohjaimien käyttäminen Bluetoothin kautta Linuxissa

Toisin kuin muut Bluetooth-ohjaimet,Xbox One -ohjain ei ole vuorovaikutuksessa Linuxin kanssa ilman muutoksia. Syy? Sen sisällä olevassa Bluetooth-sirussa on DRM-ominaisuus käytössä, mikä estää sitä muodostamasta pariliitosta onnistuneesti.

Tässä oppaassa käymme läpi kuinka poistaa käytöstä DRM-ominaisuus, joka tekee mahdottomaksi yhdistää Xbox One -ohjaimesi Linuxiin Bluetoothin kautta. Lisäksi opastamme sinut pariliitosprosessin läpi.

Huomautus: Jotta tämä opas onnistuisi, sinulla on oltava Bluetooth käytössä Linux-tietokoneessasi.Poista Ertm väliaikaisesti käytöstä

Jos et aio käyttää Xbox One -ohjainta paljon Bluetoothin kautta Linux-tietokoneellasi, paras tapa toimia on poistaa Ertm käytöstä sen sijaan, että sammuttaisit sen pysyvästi väliaikaisesti. Poista Ertm väliaikaisesti käytöstä avaamalla pääteikkuna. Avaa pääteikkuna painamalla Ctrl + Alt + T tai Ctrl + Vaihto + T näppäimistöllä. Noudata sitten alla olevia vaiheittaisia ​​ohjeita.

Vaihe 1: Nosta terminaaliistunto Linux-tietokoneesi käyttäjätilistä Root-tilaan. Rootin käyttäminen on pakollista, koska Ertm:n sammuttaminen ei ole mahdollista ilman tätä.

|_+_|

Vaihe 2: Kun olet saanut pääkäyttäjän oikeudet Linux-päätteessäsi, käytä lyödä komennon alla sulkeaksesi Ertm-ominaisuuden väliaikaisesti käytöstä Bluetoothissa.

|_+_|

Kun yllä oleva komento on suoritettu, Ertm-ominaisuus poistetaan tilapäisesti käytöstä ja voit yhdistää Xbox One -ohjaimen järjestelmääsi. Muista kuitenkin, että komento toimii vasta, kun käynnistät järjestelmän uudelleen.

Poista Ertm pysyvästi käytöstä

Jos olet kova Linux-pelaaja, paras tapa toimia on poistaa Ertm-ominaisuus pysyvästi käytöstä, jotta sinun ei enää tarvitse käsitellä sitä. On monia eri tapoja sulkea Ertm. Paras tapa on kuitenkin asentaa Xpadneo-ydinmoduuli. Se poistaa Ertmin automaattisesti käytöstä ja lisää myös joitain Xbox One -ohjaimen parannuksia. Saat Xpadneon toimimaan niin, että Ertm poistetaan pysyvästi käytöstä, seuraamalla alla olevia vaiheittaisia ​​ohjeita.

Vaihe 1: Avaa pääteikkuna painamalla Ctrl + Alt + T tai Ctrl + Vaihto + T näppäimistöllä. Asenna sitten Xpadneon rakentamiseen tarvittavat riippuvuudet käyttämällä alla kuvattuja asennuskomentoja.

Ubuntu/Debian

|_+_|

Fedora

|_+_|

Arch Linux

|_+_|

Vaihe 2: Lataa Xpadneon uusin julkaisu tietokoneellesi käyttämällä Linuxin komentorivin Git-työkalua.

|_+_|

Vaihe 3: Siirrä pääteikkuna kohtaan |_+_| -kansion kanssa CD -komento ja suorita install.sh-skripti asentaaksesi Xpadneo-ydinmoduulin, mikä poistaa Ertmin lopullisesti käytöstä Linux-järjestelmässäsi.

|_+_|

Kun Xpadneon asennus on valmis Linux-tietokoneellesi, käynnistä se uudelleen. Kun kirjaudut takaisin sisään, Ertm sammuu ja Xbox One -ohjaimesi on valmis muodostamaan pariliitoksen.

Xbox One -ohjaimen yhdistäminen Bluetoothin kautta

Muodostaaksesi Xbox One -ohjaimen pariliitoksen Bluetoothin kautta, aloita irrottamalla Xbox One -konsoli, jos omistat sellaisen. Se saattaa yrittää muodostaa pariliitoksen konsoliin, kun muodostat yhteyden Bluetoothiin, jos sitä ei ole irrotettu, mikä voi häiritä Bluetooth-pariliitosprosessia. On myös melko ärsyttävää joutua käsittelemään Xbox One -konsolia, joka käynnistyy, kun sitä ei tarvita.

Kun olet irrottanut Xbox One -konsolin, nosta ohjain ylös ja pidä ohjaimen keskellä olevaa Xbox-painiketta painettuna sekunnin ajan. Jos se tehdään oikein, Xbox One -ohjain käynnistyy.

Kun Xbox One -ohjain on kytketty päälle, on aika laittaa laite Bluetooth-skannaustilaan. Voit tehdä tämän katsomalla ohjaimen yläosaa, kahden puskurin ja liipaisimen välissä, ja pitämällä synkronointipainiketta painettuna.

Pidä Xbox One -ohjaimen synkronointipainiketta painettuna, kunnes ohjaimen keskellä oleva Xbox One -logopainike vilkkuu nopeasti. Jos Xbox One -painike ei vilku nopeasti, sammuta ohjaimen paristot ja yritä prosessia uudelleen.

Kun Xbox One -ohjaimesi on Bluetooth-pariliitostilassa, noudata alla olevia vaiheittaisia ​​ohjeita.

Vaihe 1: Etsi Bluetooth-kuvake Linux-työpöydän paneelista ja napsauta sitä hiirellä. Avaa sitten Bluetooth-asetukset.

Vaihe 2: Etsi Xbox One -ohjain Bluetooth-asetuksista Laitteet-kohdasta. Kun se on, napsauta sitä hiirellä. Valitse se liittääksesi laiteparin Linux-tietokoneeseesi.

Tarkat pariliitosohjeet

On monia eri tapoja yhdistää Bluetooth-laitteet Linux-työpöydälle, ja jokaisessa työpöytäympäristössä on hieman erilainen Bluetooth-yhteyssovellus. Jos et pysty ymmärtämään, kuinka Xbox One -ohjain liitetään Linux-tietokoneeseen yllä olevien ohjeiden avulla,seuraa perusteellista opastamme Bluetooth-laitteiden yhdistämisestä Linuxissa.

Saat päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
4 tapaa poistaa Facebookin esto koulussa tai töissä (2019-ratkaisu) Edellinen Artikkeli

4 tapaa poistaa Facebookin esto koulussa tai töissä (2019-ratkaisu)

4 parasta ePub-lukijaa, joista sinun on tiedettävä Lue Lisää

4 parasta ePub-lukijaa, joista sinun on tiedettävä