Windows-näppäimistön käyttäminen Macin kanssa

Voit käyttää melkein mitä tahansa näppäimistöä iMacin, Macbookin tai Mac Minin kanssa. Vaikka Applella on omat merkkinäppäimistönsä, sekä langalliset että langattomat, se ei rajoita sinua käyttämään niitä. Jos sinulla ei ole Applen näppäimistöä tai olet juuttunut käyttämään yleistä, joka on tarkoitettu Windows PC:lle, se toimii yhtä hyvin. Sinun on ehkä kerrottava Macille, että käytät toista näppäimistöä, ja kestää vähän yritystä ja erehdystä selvittääksesi, mitkä ovat Ctrl- ja Komentonäppäimet, mutta siinä se. Näin käytät Windows-näppäimistöä Macin kanssa.

Tunnista uusi näppäimistö

Yhdistä Windows/yleinennäppäimistöMacillesi. Yleinen näppäimistö, olipa se sitten langallinen tai langaton, muodostaa yhteyden Maciin ilman lisäohjelmistoja. macOS pyytää sinua automaattisesti tunnistamaan yhdistämäsi uuden näppäimistön. Jos se ei kuitenkaan tee, voit pakottaa sen tunnistamaan uuden näppäimistön.

Avaa Järjestelmäasetukset ja valitse Näppäimistö. Napsauta Muuta näppäimistötyyppiä. Tämä avaa näppäimistön tunnistusikkunan. Seuraa näytön ohjeita auttaaksesi macOS:a tunnistamaan näppäimistösi.Macin muokkausnäppäimet

Windows/yleisessä PC-näppäimistössä Mac-muokkausnäppäimet ovat seuraavat:

Windows/Start-näppäin: Komentonäppäin

Vaihtonäppäin: Vaihtonäppäin

Ctrl-näppäin: Control-näppäin

Alt-näppäin: Optionäppäin

Joissakin hyvin harvinaisissa tapauksissa Komento- ja Optionäppäimet voidaan vaihtaa.

Tunnista avaimet

Jos sinulla on näppäimistö, jonka kaikkia näppäimiä ei voi tunnistaa, sinun tulee antaa Näppäimistön testaaja yritys. Vieraile siinä Macillasi ja napauta näppäimistösi näppäimiä. Tämä sovellus havaitsee, mikä näppäimistö sinulla on. Kun napautat näppäintä, se kertoo, mitä näppäintä olet painanut. Tämä on hyödyllistä, jos käytät yleistä näppäimistöä tai jos olet ottanut käyttöön näppäimistöasettelun, jota et tunnista tai et muista lisännyt.

Yleiset näppäimistöt toimivat täydellisesti iMacin ja Mac Minin kanssa. Macin omistajat huomaavat usein, että Apple-näppäimistön pienempi, kompakti versio ei ole tuottava, ja he valitsevat yleisten näppäimistöjen käytön, joissa on oma numeronäppäimistö sekä aloitus-, lopetusnäppäimet jne. Apple valmistaa suurempia näppäimistöjä, mutta tämä on halvempi vaihtoehto, jos et halua kuluttaa liikaa rahaa laitteistoon.

Markkinat kasvavat myös mekaanisille näppäimistöille, joita Apple ei ole vielä aloittanut valmistamaan. Jos pidät Macistasi, mutta haluat mekaanisen näppäimistön, Windows PC:lle rakennettu näppäimistö saattaa olla ainoa vaihtoehto.

Saat päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
VLC-muunnos ilman ääntä: VLC-muuntimen korjaaminen ilman äänivirhettä Edellinen Artikkeli

VLC-muunnos ilman ääntä: VLC-muuntimen korjaaminen ilman äänivirhettä

Kuinka korjata iPhone, jossa näkyy 'ei palvelua' iOS 15:n kanssa Lue Lisää

Kuinka korjata iPhone, jossa näkyy 'ei palvelua' iOS 15:n kanssa