Mitä tapahtuu, jos estät jonkun Facebookissa?

Sosiaalinen media voi olla hauskaa, mutta on aina hyvä idea valita, kenen kanssa olet vuorovaikutuksessa. Saattaa tuntua, että sosiaalinen media on tarkoitettu ystävystymiseen täysin tuntemattomien ihmisten kanssa, mutta sinun tulee olla varovainen, keitä lisäät sosiaaliseen piiriisi.

Jos vuorovaikutus menee pieleen, useimmilla sosiaalisen median alustoilla on mahdollisuus estää sekä ihmiset että sisällöntuottajat/kanavat/tilit. Se on jotain, jota voit hallita omalta osaltasi, ja se on tehokasta.



Mitä tapahtuu, jos estät jonkun Facebookissa?

Facebookissa on paljon avoimia yhteisöjä, ryhmiä, sivuja, ja se voi johtaa moniin ei-toivottuihin, epämiellyttäviin keskusteluihin, jotka saattavat seurata sinua profiiliisi ja postilaatikkoosi. He voivat tulla myös ystäväpiiristäsi.

Siitä huolimatta Facebook-käyttäjillä on aina mahdollisuus estää joku.

Estä joku Facebookissa

Estä jonkun Facebookin pääsy verkosta;

  1. Vieraile käyttäjän profiili.
  2. Klikkaa Lisää vaihtoehtoja -painiketta (kolmen pisteen painike).
  3. Valitse Estävalikosta.

Jos haluat estää jonkun Facebookissa iOS- tai Android-sovelluksesta;

  1. Mene luoksesi profiili välilehti.
  2. Näpäytä Ystävät.
  3. Valitse ystävähaluat estää.
  4. Napauta Lisää vaihtoehtoja -painiketta (kolmen pisteen painike).
  5. Valitse lohkovalikosta.

Jos haluat estää jonkun, joka ei ole ystävä, siirry hänen profiiliinsa ja noudata samoja ohjeita kuin yllä.

Mitä tapahtuu, kun estät jonkun Facebookissa?

Kun olet estänyt jonkun Facebookissa,

  • Et voi enää nähdä, mitä he julkaisevat, mistä he pitävät tai kommentoivat.
  • He eivät enää näe, mitä julkaiset, tykkäät tai kommentoit.
  • Kommenttisi ryhmissä ja sivuilla piilotetaan ja päinvastoin.
  • Kaikki tykkäykset (tai muut reaktiot), jotka he ovat jättäneet tai olet jättänyt heidän viesteihinsä/kommentteihinsa/valokuviinsa, poistetaan.
  • Kaikki tunnisteet, jotka he ovat lisänneet kuviin, poistetaan, mutta kuvia ei poisteta.
  • Kaikki kuvat, jotka olet ladannut ja joihin olet merkinnyt ne, menettävät kyseisen henkilön tunnisteen, mutta valokuvaa ei poisteta.
  • Jos joku on estänyt sinut, et voi lähettää hänelle kaveripyyntöä.
  • Jos yhteinen ystävä on merkinnyt sinut viestiin, viesti näkyy estämällesi henkilölle, mutta hän ei voi nähdä, että sinut on merkitty viestiin.

Facebook vs Messenger

Joitakin vuosia sitten, jos estät henkilön Facebookissa, hänet estettiin automaattisesti myös Messengerissä, eli ette voineet enää vaihtaa viestejä. Se on muuttunut. Facebook Messenger on nyt oma alustansa.

Jos haluat estää jotakuta lähettämästä sinulle viestejä Facebook Messengerissä, sinun on estettävä hänet Facebook Messengerissä. Henkilö voidaan estää verkosta ja mobiilisovelluksista.

Johtopäätös

Estäminen on jotain, joka voidaan kumota haluttaessa, eli jos estät jonkun, voit poistaa eston myöhemmin. Jos estät jotakuta piilottamasta valittua sisältöä, voit aina luoda mukautettuja ystäväluetteloita, kun julkaiset jotain. Jos olet huolissasi siitä, että estämäsi henkilö yrittää löytää fyysisen osoitteesi tai yrittää vahingoittaa sinua jollain muulla, ota viranomaiset mukaan.

Hanki päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
4 tapaa poistaa Facebookin esto koulussa tai töissä (2019-ratkaisu) Edellinen Artikkeli

4 tapaa poistaa Facebookin esto koulussa tai töissä (2019-ratkaisu)

4 parasta ePub-lukijaa, joista sinun on tiedettävä Lue Lisää

4 parasta ePub-lukijaa, joista sinun on tiedettävä