MSI Afterburner: Lataa ja tarkista 2022-versio

Tietokonejärjestelmä on rakennettu erilaisista laitteistokomponenteista. Jotkut näistä osista ovat yksinkertaisia, mitä ne tekevät ja miten niitä käytetään. Ajattele, portit, tuulettimet, langattomat verkkokortit, Bluetooth-radiot jne. Muut elementit voivat olla hieman monimutkaisempia, esimerkiksi CPU, GPU tai RAM.

Minkä tahansa järjestelmän laitteistossa, riippumatta siitä, onko se valmiiksi rakennettu vai oletko rakentanut sen itse, on tehdasasetukset, jotka mahdollistavat sen toiminnan optimaalisella tasolla. Asetusten ansiosta laitteisto toimii hyvin useiden laitteistojen kanssa, mutta se tarkoittaa myös, että ne toimivat alle enimmäiskapasiteettinsa.

Koska tehdasasetukset on yleensä määritetty PC:n tehokkaimmilla komponenteilla toimimaan enimmäiskapasiteetin alapuolella, käyttäjät tekevät paljon vaivaa muuttaakseen niitä. Laitteiston komponenttien, kuten GPU:n, asetuksia ei yleensä lukita muutoksilta, mutta työhön tarvitaan sovellus.MSI Afterburner on yksi suosituimmista työkaluista GPU:n ylikellotukseen. Siinä on erinomainen ja suhteellisen helppokäyttöinen käyttöliittymä. Sinulla on oltava kokemusta tekemästäsi, mutta vaikka et halua ylikellottaa ja/tai ylijännitettä GPU:ta, MSI Afterburner on erinomainen työkalu muun muassa GPU:n, CPU:n ja järjestelmän lämpötilan valvontaan. .

1. MSI Afterburner -lataus

MSI Afterburner on ilmainen käyttää. Sinä pystyt lataa se täältä ja asenna se suorittamalla EXE-tiedosto. Tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet sovelluksen asentamiseen – mutta ne pätevät kaikkiin Windows 10:een asennettuihin sovelluksiin.

2. Asenna MSI Afterburner

Asennuksen aikana Afterburner pyytää asentamaan RivaTuner Statistics Serverin. Se on työkalu, jota käytetään GPU:n ylikellotukseen, ja se on välttämätöntä, jos aiot käyttää Afterburneria ylikellotukseen. Jos ei, voit ohittaa sen asennuksen, mutta et voi käyttää tiettyjä Afterburner-ominaisuuksia.

RivaTuner Statistics Server on hyvä, vakaa sovellus. Et löydä monia ylikellotustyökaluja, jotka eivät luota siihen.

Lisäsovellukset

Afterburnerissa on useita ominaisuuksia, joita sovellus ei asenna ilman muiden ominaisuuksien käyttöönottoa – vaikka päätät asentaa RivaTunerin sen kanssa.

Esimerkiksi Kombuster-sovelluksen ovat kehittäneet samat ihmiset, jotka loivat Afterburnerin. Se on asennettava, jos haluat suorittaa GPU:n vakaustestin. Jos ylikellotat GPU:ta, vakaustestin suorittaminen jälkeenpäin on vianetsinnän ensimmäinen vaihe, ja silloin Kombuster on hyödyllinen.

3. Afterburnerin käyttöliittymä ja asetukset

Afterburnerissa on kojelautaa muistuttava GUI asetusten nopeaa muuttamista ja niiden käyttöönottoa varten. Kojelaudan avulla voit ylikellottaa, ylijännittää tai jopa nollata GPU:n. Siellä voit myös asettaa mukautetun nopeuden tuulettimille, jos laitteessasi on GPU-tuuletin ja CPU-tuuletin. Ne voidaan määrittää toimimaan synkronoinnissa tai asynkronisesti. Päätös on sinun.

GUI antaa sinulle nopean yleiskatsauksen järjestelmän kunnosta; nykyinen GPU-ydinkello, muistikello, virrankulutus ja lämpötila.

Afterburnerin Asetukset-paneeliin pääsee napsauttamalla hammaspyöräpainiketta, jossa voit määrittää lisäominaisuuksia. Se on melkein kuin toinen sovelluksen käyttöliittymä, jossa voit ottaa käyttöön peittokuvat, valita, mitä järjestelmän tärkeitä ominaisuuksia haluat valvoa pelissä, ja määrittää pikanäppäimiä Afterburnerin eri ominaisuuksille.

RivaTuner-palvelimen asetukset

Jos käytät MSI Afterburneria ja olet asentanut RivaTunerin, sinun pitäisi tietää, että sillä on oma asetuspaneeli. Se on jotain, johon sinun tulee tutustua, varsinkin jos aiot käyttää Afterburnerin peitto- ja valvontaominaisuuksia.

RivaTuner lisää kuvakkeen ilmaisinalueelle, ja kun kaksoisnapsautat sitä, pääset sen asetuspaneeliin.

4. MSI Afterburner -ominaisuudet

MSI Afterburnerilla on laaja luettelo ominaisuuksista, liian monta lueteltavaksi, mutta mainitsemme vaikuttavammat.

  • Ylikellotus ja ylijännite GPU.
  • Ohjaa tuulettimen nopeutta.
  • Seuraa GPU:n käyttöä, lämpötilaa.
  • Lisää peittokuvat GPU:n ja CPU:n käytölle ja lämpötilalle.
  • Suorita vertailutestejä GPU:lla.
  • Ota kuvakaappauksia ja tallenna kuvakaappauksia.
  • Luo profiileja laitteistoasetuksista ja vaihda helposti niiden välillä.
  • Kirjaa GPU:n ja CPU:n käyttöhistoria.

Rajoitukset

MSI Afterburnerilla ei kuitenkaan ole paljon rajoituksia, mutta se ei välttämättä toimi vanhempien laitteistojen kanssa, etenkään vanhempien, yli kymmenen vuotta vanhojen GPU:iden kanssa. Muuten se on loistava työkalu.

Hanki päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
VLC-muunnos ilman ääntä: VLC-muuntimen korjaaminen ilman äänivirhettä Edellinen Artikkeli

VLC-muunnos ilman ääntä: VLC-muuntimen korjaaminen ilman äänivirhettä

Kuinka korjata iPhone, jossa näkyy 'ei palvelua' iOS 15:n kanssa Lue Lisää

Kuinka korjata iPhone, jossa näkyy 'ei palvelua' iOS 15:n kanssa