Kuinka pelata Nintendo Gameboy -pelejä Linuxissa

VisualBoy Advance Emulation -työkalu on Linux-käyttäjien paras mahdollisuus pelata Nintendo Gameboy -pelejä. Se tukee koko Gameboyn kädessä pidettävien pelikonsoliperhettä, kuten alkuperäistä Gameboyta, Gameboy Coloria ja Gameboy Advancea. Se tukee myös Nintendon GBA:lle valmistamaa eReader-laitteistoa, ja se toimii, jos sinulla on asianmukaiset liitännät. Näin saat sen ja Nintendo Gameboy -pelit toimimaan Linuxissa.

Huomautus: Addictivetips ei millään tavalla rohkaise tai hyväksy Visualboy Advancen ROM-tiedostojen laitonta lataamista tai jakelua. Jos haluat pelata Nintendo Gameboy -pelejä Visualboy Advancella, käytä omia pelin ROM-tiedostoja, jotka olet varmuuskopioinut tietokoneellesi laillisesti.

Asenna VisualBoy Advance

VisualBoy Advance -emulaattoriohjelman asentaminen Linuxiin on erittäin helppoa, koska ohjelmalla on valtavirtatuki kaikissa suosituissa Linux-käyttöjärjestelmissä. Tässä oppaan osassa käydään läpi, kuinka tämä emulaattori asennetaan Ubuntuun, Debianiin, Arch Linuxiin, Fedoraan ja OpenSUSEen. Avaa pääteikkuna ja noudata käyttämääsi käyttöjärjestelmää vastaavia ohjeita.Huomautus: VisualBoy Advance tukee useimpia Linux-käyttöjärjestelmiä, ja se on paras valinta Nintendo Gameboy -emulointiin Linuxissa. Jos et kuitenkaan saa sitä toimimaan, harkitse mGBA-emulaattorin käyttöä vaihtoehtona.

Ubuntu

VisualBoy on Ubuntun käyttäjien saatavilla tärkeimmissä ohjelmistolähteissä (Universe). Varmista, että Universe on käytössä, ja lataa sitten uusin VBA-versio Linux-tietokoneellesi Apt-paketinhallintatyökalulla.

|_+_|

Debian

Debian-käyttäjillä on helppo asentaa VBA-emulointiohjelma, koska se on keskeisessä ohjelmistovarastossa. Saadaksesi sen Debian-asetuksiin kirjoittamalla alla oleva Apt-get-komento pääteistuntoon.

|_+_|

Arch Linux

Arch Linux -käyttäjillä on pääsy VisualBoy Advanceen AUR:n ansiosta. Saadaksesi emulaattorin toimimaan, avaa pääte ja seuraa alla olevia vaiheittaisia ​​ohjeita.

Vaihe 1: Asenna Git-työkalu ja Base-devel Pacman-pakkaushallintaohjelmalla.

|_+_|

Vaihe 2: Juokse a git klooni ja nappaa uusin VBAM-paketti AUR:sta.

|_+_|

Vaihe 3: Siirrä pääteikkuna sisään vbam-go kansio kanssa CD .

|_+_|

Vaihe 4: Käännä paketti ja asenna se Arch Linuxiin makepkg . Muista, että jos koontiversio epäonnistuu, sinun tulee tarkistaa, eivätkö riippuvuudet pystyneet asentamaan. Vbam-git AUR -paketin riippuvuustiedot löytyy täältä .

|_+_|

Fedora

Fedoralla ei ole Visualboyta ensisijaisissa ohjelmistolähteissä. Onneksi voit silti käyttää sitä, jos määrität RPM Fusion Non-free -ohjelmistolähteen.

Ota RPM Fusion Non-free käyttöön avaamalla pääteikkuna ja tekemällä seuraavat toimet DNF:llä.

Huomautus: muuta X käyttämäsi Fedora Linuxin julkaisunumerolla.

|_+_|

Kun RPM Fusion on käynnissä ja käynnissä, voit asentaa Virtualboy-emulointiohjelman seuraavilla tavoilla:

|_+_|

OpenSUSE

Valitettavasti Visualboy Advancelle ei ole virallista pakettia OpenSUSEssa. Lähdekoodi on kuitenkin nopea kääntää, ja asennustyökalussa on jopa automaattinen riippuvuusasennusskripti, joka toimii SUSE:n kanssa! Luodaksesi lähdekoodin, avaa pääte ja suorita alla olevat komennot.

|_+_| |_+_|

Gameboy-pelien pelaaminen Linuxilla

Monet pelikonsoliemulaattorit tukevat vain yhden tyyppistä järjestelmää. Visualboy Advancen kanssa se tukee kolmea erillistä. Joten tässä artikkelin osassa kerromme lyhyesti, kuinka voit käyttää kolmea emulaattorin tukemaa konsolia (GB Classic, GB Color ja GB Advance).

Gameboy Classic

Jos haluat pelata Gameboy Classicia, napsauta Tiedosto, valitse sitten Avaa GB -painike ja etsi Gameboy Classic -ROM. Sen pitäisi käynnistää Gameboy Classic -pelisi välittömästi, kun valitset ROM-tiedoston.

Gameboy väri

Haluatko pelata Gameboy Color -pelejä? Valitse vain Tiedosto, napsauta Avaa GBC -painiketta ja etsi Gameboy Color ROM -tiedosto tiedostoselaimella.

Kun GBC ROM -tiedosto on ladattu, Visualboy alkaa pelata Gameboy Color -peliäsi.

Gameboy Advance

Ne, jotka haluavat pelata Gameboy Advancea, voivat tehdä sen napsauttamalla Tiedosto ja valitsemalla sitten yläreunasta avoimen valikkovaihtoehdon. Kun olet napsauttanut avausvaihtoehtoa, käytä tiedostoselainta ja valitse Gameboy Advance ROM tiedostoselaimesta pelataksesi peliä.

Määritä ohjain

Gameboy-peliperheen pelit emuloivat hyvin, mutta ne eivät tunnu mukavalta pelata näppäimistöllä, joten sinun kannattaa luultavasti asentaa USB-ohjain käytettäväksi. Määritä ohjain napsauttamalla VBA:n Asetukset-valikkoa. Korosta sitten Input-valikko ja napsauta sen sisällä olevaa Configure-alivalikon vaihtoehtoa.

Kun valitset konfigurointivaihtoehdon, näyttöön tulee ohjaimen kartoitusikkuna, jonka avulla voit määrittää USB-ohjaimen manuaalisesti.

Grafiikkavaihtoehdot

Gameboy-peleissä on tunnetusti pieni resoluutio, ja oletusgrafiikkaasetukset ovat kauheita pelattaessa pelejä koko näytön tilassa. Onneksi VBA:ssa on erinomainen valikoima näyttöasetuksia, joita on erittäin helppo säätää.

Pääset grafiikka-asetuksiin napsauttamalla Asetukset, sitten Video ja määrittämällä sitten emulaattorin videoasetukset. Resoluutiota muutetaan Zoom-välilehdellä suurentamalla suurennusasetuksia.

Tallennus/lataus

Pelaatko Gameboy-peliä ja haluat tallentaa edistymisesi? Tallenna peli valitsemalla Tiedosto ja sitten Tallenna tila. Lataa edellisen pelin tallennus napsauttamalla Tiedosto ja sitten Lataa tila -vaihtoehto. Vaihtoehtoisesti paina Vaihto + F1 - F10 nopeaan säästämiseen ja F1 - F10 pikalataukseen.

Emulointityökalut ovat melko mahtavia, etkä rajoitu pelkästään Nintendo Gameboy -pelien pelaamiseen Linuxilla. On työkaluja, joilla voit pelataPlayStation 2 -pelejä,Nintendo DS -pelit,Sony PSP-pelit, jaAtari pelitLinuxissa.

Saat päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
Minecraft Java Editionin ilmainen lataus (kokeilu) Edellinen Artikkeli

Minecraft Java Editionin ilmainen lataus (kokeilu)

Epic Games Vaihda nimi: Kuinka muuttaa Fortnite-nimesi Lue Lisää

Epic Games Vaihda nimi: Kuinka muuttaa Fortnite-nimesi