Kuinka muodostaa yhteys WiFi-verkkoon WPS:n avulla Androidissa

Yhdistäminen WiFi-verkkoon edellyttää yleensä verkon valitsemista käytettävissä olevien verkkojen luettelosta ja salasanan syöttämistä. Näin se toimii puhelimissa, tableteissa ja pöytätietokoneissa. On laitteita, jotka eivät kuulu näihin luokkiin, mutta joiden on silti yhdistettävä WiFi-verkkoon. Näille laitteille on olemassa jotain nimeltä WPS eli WiFi Protected Setup. WPS on tarkoitettu pääasiassa laitteille, jotka eivät voi syöttää salasanaa, mutta voit myös käyttää WPS:ää Androidissa yhteyden muodostamiseen WiFi-verkkoon.

WPS Androidissa

Kirjoitushetkellä Androidin nykyinen versio on Android 7, joka tukee WPS:ää. Huhutaan, että se voidaan poistaa seuraavassa Android-versiossa eli Android 8:ssa.

Avaa Asetukset-sovellus ja napauta Verkko ja Internet. Napauta Verkko ja Internet -näytössä WiFi. WiFi-näytössä näet Wi-Fi-asetukset. Napauta sitä. Wi-Fi-asetusnäytössä on kaksi WPS-vaihtoehtoa; WPS-painike ja WPS Pin-syöttö.Jos reitittimessäsi on WPS-painike, sinun on napautettava WPS-painikevaihtoehtoa. Napauta reitittimen WPS-painiketta ja napauta sitten tätä vaihtoehtoa Android-puhelimessa muodostaaksesi yhteyden verkkoon.

Jos reitittimessäsi ei ole WPS-painiketta ja ominaisuus on otettu käyttöön PIN-koodilla, sinun on napautettava WPS-pin-syöttövaihtoehtoa.

Normaalisti sinun täytyy ensin napauttaa reitittimen WPS-painiketta, mutta kun napautat WPS-vaihtoehtoa Android-puhelimellasi, sinulla on pieni aika napauttaa painikettareititinyhteyden muodostamiseksi.

Kun napautat WPS Pin Entry -vaihtoehtoa, Android antaa sinulle kahdeksannumeroisen PIN-koodin. Tämä PIN-koodi on lisättävä reitittimesi ohjaus-/hallintapaneeliin. Tämä tarkoittaa, että tarvitset pääsyn laitteeseen, mieluiten työpöytään, joka on jo yhdistetty WiFi-verkkoon, jotta voit syöttää PIN-koodin. Kuten WPS-painikevaihtoehdossa, sinulla on vähän aikaa, jonka kuluessa sinun on syötettävä PIN-koodi reitittimen hallintapaneeliin.

On sanomattakin selvää, että jos sinun on käytettävä PIN-koodia muodostaaksesi yhteyden WiFi-verkkoon, on parempi käyttää vainverkon SSID ja salasanatapa yhdistää. WPS-painike on nopeampi ja kätevämpi, mutta PIN-koodi ei todellakaan ole.

On syytä mainita, että WPS:ää ei pidetä turvallisena, joten jos et käytä sitä laitteiden yhdistämiseen, on parasta poistaa se käytöstä reitittimestäsi.

Saat päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
Minecraft Java Editionin ilmainen lataus (kokeilu) Edellinen Artikkeli

Minecraft Java Editionin ilmainen lataus (kokeilu)

Epic Games Vaihda nimi: Kuinka muuttaa Fortnite-nimesi Lue Lisää

Epic Games Vaihda nimi: Kuinka muuttaa Fortnite-nimesi