Kuinka korjata 'Ei Internet-yhteyttä' Windows 10 -mobiilihotspotissa

Yksi Windows 10:n suosikkiominaisuuksistani onmobiili hotspot. Vanhemmissa Windows-versioissa voit jakaa Internetin työpöydältä, mutta sen käyttöönotto oli työlästä, koska jouduit suorittamaan komentoja komentokehotteessa. Windows 10:ssä sinun tarvitsee kirjaimellisesti vain napsauttaa kytkintä kytkeäksesi sen päälle, ja voit yhdistää jopa 8 laitetta työpöydällesi. Laitteet voivat muodostaa yhteyden WiFin tai Bluetoothin kautta javoit valita, kuinka yhteys muodostetaan. Jos yrität yhdistää laitetta Windows 10 -mobiilihotspotiin, mutta saat laitteeseen Ei internetyhteyttä -viestin tai laitteet eivät pysty saamaan IP-osoitetta, ongelman voi korjata helposti.

'Ei Internet-yhteyttä' -mobiilihotspot

Saatat tarvita järjestelmänvalvojan oikeuksia joihinkin tämän korjauksen osiin.

Ota laitteet käyttöön ja päivitä ajurit

Ennen kuin jatkat, sinun on tehtävä kaksi asiaa. Ensimmäinen on varmistaa, ettei verkkokorttiisi ole odottavia ohjainpäivityksiä. Toinen on varmistaa, ettei verkkolaitetta ole poistettu käytöstä.Voit tehdä molemmat siirtymällä Laitehallintaan (käytä Windows-hakua löytääksesi sen). Laajenna verkkosovittimen laiteryhmää ja varmista, että mitään ei ole poistettu käytöstä. Jos laite on poistettu käytöstä, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Ota käyttöön. Päivitä ajurit napsauttamalla kutakin laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla pikavalikosta Päivitä ohjain -vaihtoehto.

Ota yhteyden jakaminen käyttöön

Nyt on aika siirtyä korjaukseen. Varmista ensin, että mobiiliyhteyspiste on pois päältä. Avaa Ohjauspaneeli ja siirry kohtaan Verkko ja internet> Verkko- ja jakamiskeskus. Valitse vasemmalta 'Muuta sovittimen asetuksia'.

Ota huomioon kaikki näkemäsi paikalliset yhteydet, erityisesti se, joka käyttää Microsoft Wi-Fi Direct -virtuaalisovitinta. Ota kuvakaappaus tästä näytöstä, jos uskot, että sinulla on myöhemmin vaikeuksia muistaa, mikä yhteys on olemassa, ja sulje sitten ohjauspaneeli.

Kytke mobiilitukiasema päälle ja odota 3–5 minuuttia. Avaa Ohjauspaneeli ja siirry kohtaan Verkko ja internet> Verkko- ja jakamiskeskus. Napsauta jälleen 'Muuta sovittimen asetuksia' vasemmalta. Tällä kertaa näet uuden paikallisen yhteyden, joka on ehkä/ei ole korvannut vanhaa. Käytä aiemmin ottamasi kuvakaappausta sen vertailuun. Uusi yhteys tulee käyttämään Microsoft Wi-Fi Direct -virtuaalisovitinta. Alla olevassa kuvakaappauksessa se on 'Paikallinen yhteys* 11'. Merkitse muistiin tämä nimi.

Palaa ohjauspaneelista Verkko- ja jakamiskeskukseen. Näet WiFi-verkon, johon olet yhteydessä, ja Ethernet-yhteyden. Sillä voi olla tai ei voi olla nimeä. Siitä huolimatta napsauta sitä.

Napsauta avautuvassa ikkunassa Ominaisuudet-painiketta. Uusi ikkuna avautuu. Siirry tämän ikkunan Jakaminen-välilehteen. Ota käyttöön 'Salli muiden verkon käyttäjien muodostaa yhteys tietokoneen verkkoyhteyden kautta'. Avaa sen alla oleva pudotusvalikko ja valitse vaihtoehdoista sama lähiverkkoyhteys, joka ilmestyi Ohjauspaneeliin, kun otit mobiilitukiaseman päälle.

Napsauta OK, ja laitteet voivat nyt muodostaa yhteyden mobiilitukiasemaan Windows 10:ssä.

Saat päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
4 tapaa poistaa Facebookin esto koulussa tai töissä (2019-ratkaisu) Edellinen Artikkeli

4 tapaa poistaa Facebookin esto koulussa tai töissä (2019-ratkaisu)

4 parasta ePub-lukijaa, joista sinun on tiedettävä Lue Lisää

4 parasta ePub-lukijaa, joista sinun on tiedettävä