Roskakorin sisällön koon tarkasteleminen Windows 10:ssä

Roskakorin koko kasvaa poistettavien tiedostojen mukaan. Oletuksena se vie 5 % vapaasta tilasta. Voit pienentää sitä tai kasvattaa sitä tarvittaessa. Et voi tarkistaa roskakorin sisällön kokoa. Jos olet poistanut tiedostoja muutaman päivän tai viikon ajan, voit poistaa kaiken ja kun tiedostot poistetaan, näet, kuinka paljon tilaa ne veivät. Jos haluat tarkistaa roskakorin sisällön koon poistamatta tiedostoja, voit, mutta se on hieman hankalaa. Tämä oli paljon helpompi tehdä Widows XP:ssä.

SPOILERIVAROITUS : Vieritä alas ja katso opetusvideo tämän artikkelin lopussa.

Roskakorin sisällön koko

Avaa File Explorer ja siirry nauhan Näytä-välilehteen. Oikeassa reunassa näet Asetukset-painikkeen. Napsauta sen alla olevaa pudotusvalikkopainiketta ja valitse Muuta kansiota ja hakuasetuksia -vaihtoehto.Siirry Kansion asetukset -ikkunassa Näytä-välilehteen. Täällä sinun on valittava Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat -vaihtoehto. Seuraavaksi sinun on löydettävä vaihtoehto 'Piilota suojatut käyttöjärjestelmätiedostot (suositus)' ja poistettava sen valinta. Kun poistat tämän vaihtoehdon valinnan, näet näytöllä kehotteen, joka kertoo, että vaihtoehdon poistaminen käytöstä tekee järjestelmätiedostoista näkyvissä ja että se voi olla vaarallista. Hyväksy kehote ja napsauta sitten Käytä-painiketta.

Avaa seuraavaksi File Explorer ja siirry Windows-asemaan eli asemaan, johon sinulla on Windows 10 asennettuna. Se on yleensä C-asema. Etsi tämän aseman juuresta kansio nimeltä $Recycle.Bin. Tämän kansion sisällä näet roskakorin. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Ominaisuudet. Roskakorin ominaisuudet -ikkuna näyttää sen nykyisen koon eli kaikkien siinä olevien poistettujen tiedostojen koon.

Tämä ei tietenkään ole paras tai helpoin tapa tarkastella roskakorin sisällön kokoa, mutta jos haluat tarkastella sitä ilman kolmannen osapuolen sovelluksia tai widgetiä jne., tämä on ainoa tapa.

Kun olet tarkistanut roskakorin sisällön koon, on hyvä idea piilottaa järjestelmätiedostot. Jos et, alat nähdä desktop.ini-nimiä tiedostoja työpöydälläsi ja kansioissa. Näet myös muita tiedostoja, joita sinun ei koskaan tarvitse käyttää tai käyttää. Jos poistat tai muokkaat jotakin näistä tiedostoista vahingossa, jokin saattaa rikkoutua, minkä vuoksi on hyvä idea piilottaa ne uudelleen, kun olet valmis.

Hanki päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
Kuinka jakaa MP3-tiedostoja Windows 10:ssä Edellinen Artikkeli

Kuinka jakaa MP3-tiedostoja Windows 10:ssä

Facebook-videot eivät toistu Chromessa, Firefoxissa, Safarissa (RATKAISTU) Lue Lisää

Facebook-videot eivät toistu Chromessa, Firefoxissa, Safarissa (RATKAISTU)