Kuinka käynnistää Explorer.exe uudelleen Windows 10:ssä

Järjestelmän uudelleenkäynnistäminen on usein ensimmäinen neuvo, jonka saat, kun Windows 10 toimii. Itse asiassa, jos jokin laite toimii, uudelleenkäynnistys on ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi yrittää korjata. Jos uudelleenkäynnistys ei korjaa Windows 10:n ongelmaa, voit yrittää käynnistää Explorer.exe uudelleen. Explorer.exe on prosessi, joka vastaa useimpien käyttöliittymäelementtien näyttämisestä Windows 10:ssä, mukaan lukien Käynnistä-valikko, tehtäväpalkki, toimintokeskus ja paljon muuta. Näin voit käynnistää Explorer.exe-tiedoston uudelleen Windows 10:ssä.

Käynnistä Explorer.exe uudelleen

Explorer.exe voidaan käynnistää uudelleen kahdella tavalla. Voit käynnistää sen uudelleen Tehtävienhallinnasta ja voit käynnistää sen uudelleen komentokehotteesta.

Käynnistä Explorer.exe uudelleen Task Managerista avaamalla se järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Siirry Prosessit-välilehteen ja etsi Windowsin Resurssienhallinta. Valitse se ja napsauta oikeassa alakulmassa olevaa Käynnistä uudelleen -painiketta. Tehtäväpalkki näytöltä katoaa hetkeksi, mutta se tulee takaisin muutaman sekunnin kuluttua.Jos et pääse Task Manageriin tai haluat mieluummin käyttää komentokehotetta käynnistääksesi Explorer.exe uudelleen, voit tehdä sen.

Avaa komentokehote järjestelmänvalvojan oikeuksilla ja suorita seuraava komento tappaaksesi Explorer.exe.

|_+_|

Kun suoritat tämän komennon, tehtäväpalkki katoaa muiden käyttöliittymäelementtien lisäksi. Ne palaavat, kun käynnistät Explorer.exe-tiedoston uudelleen. Käynnistä se uudelleen suorittamalla seuraava komento;

|_+_|

Kun suoritat tämän komennon, käyttöliittymäelementit, jotka katosivat, kun lopetit Explorer.exe-prosessin, palaavat.

Explorer.exe:n uudelleenkäynnistäminen ei aina ole ongelmien korjaaminen. Usein järjestelmään tekemäsi muutokset, jotka vaativat järjestelmän uudelleenkäynnistyksen tai käyttäjän uloskirjautumisen ja uudelleen sisäänkirjautumisen, voidaan toteuttaa käynnistämällä Explorer.exe uudelleen. Tämä ei toimi kaikissa muutoksissa, mutta joissain tapauksissa se tekee tempun.

Explorer.exe-tiedoston käynnistäminen uudelleen Windows 10:ssä vastaa Finderin käynnistämistä uudelleen macOS:ssä. Sitä tarvitaan tiettyjen muutosten toteuttamiseen käyttöjärjestelmässä, jotka eivät välttämättä vaadi järjestelmän uudelleenkäynnistystä, mutta vaativat muutaman kriittisen järjestelmäprosessin lopettamisen ja uudelleen suorittamisen.

Jos tietyt näytön elementit eivät lataudu, kun käynnistät työpöydälle, esim. ilmaisinalue tai hakupalkki eivät tule näkyviin, Explorer-prosessin uudelleenkäynnistys voi pakottaa ne näkymään. Jos tämä ei auta, on mahdollista, että elementit, jotka eivät näy, tekevät niin muista syistä. Voit kokeilla vianmääritystyökalua Asetukset-sovelluksessa nähdäksesi, korjaako se ongelman, tai voit yrittää luoda uuden käyttäjän tai nollata Windows 10:n.

Hanki päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
Minecraft Java Editionin ilmainen lataus (kokeilu) Edellinen Artikkeli

Minecraft Java Editionin ilmainen lataus (kokeilu)

Epic Games Vaihda nimi: Kuinka muuttaa Fortnite-nimesi Lue Lisää

Epic Games Vaihda nimi: Kuinka muuttaa Fortnite-nimesi