Puuttuvien laattojen kuvakkeiden korjaaminen Käynnistä-valikossa Windows 10:ssä

Käynnistä-valikon laatat tekevät siitä käyttökelpoisen. Jos sinulla olisi luettelo sovelluksista, Käynnistä-valikko olisi periaatteessa vain ylistetty sovellusluettelo, joka vie enemmän tilaa kuin sen pitäisi. Joillekin käyttäjille Käynnistä-valikon ruutukuvakkeet näyttävät kuitenkin kadonneen. Laatat on edelleen kiinnitetty paikkaan, jossa ne alun perin sijoitettiin, ja jos viet osoittimen niiden päälle, voit lukea sovellusruudun nimen. Kuvake ei tule näkyviin. Tässä on muutamia tapoja korjata puuttuvat ruutukuvakkeet Käynnistä-valikosta Windows 10:ssä.

Muuta laatan kokoa

Napsauta hiiren kakkospainikkeella ruutua, josta puuttuu kuvake, ja siirry pikavalikosta koon muuttamiseen. Muuta kuvakkeen koko mihin tahansa, jota ei ole tällä hetkellä valittuna. Tämän pitäisi saada laatta uudelleen näkyviin. Käynnistä järjestelmä uudelleen nähdäksesi, toimiiko korjaus uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Sovelluksen pikakuvake Käynnistä-valikon kansiossa

Jos sovelluksesta puuttuu ruutukuvakkeita, etsi niiden EXE-tiedostot ja luo niille pikakuvake työpöydällesi. Siirry seuraavaksi seuraavaan paikkaan;|_+_|

Kopioi ja liitä pikakuvake yllä olevaan paikkaan. Tee tämä kaikille sovelluksille, joissa ei ole ruutukuvaketta. Jos Start Menu -kansiossa on jo pikakuvake, se tulee korvata uudella. Jos pikakuvaketta ei ole, siirry eteenpäin ja liitä se.

Käynnistyksen korjaustyökalu

Lataa Microsoft Startup Repair -työkalu ja suorita se nähdäksesi, voiko se korjata ongelman. Se voi kertoa sinulle, että laattatietokantasi on vioittunut, ja valitettavasti ei ole helppoa tapaa rakentaa sitä uudelleen. Jopa Microsoft ehdottaa uuden käyttäjän luomista ongelman korjaamiseksi, mutta ennen kuin teet sen, kokeile muita alla olevia korjauksia.

PowerShell-komentosarja

Avaa Muistio ja liitä siihen seuraavat. Tallenna se BAT-tunnisteella ja suorita sitten tiedosto järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Tehtäväpalkki katoaa hetkeksi, mutta älä huoli. Se vain Explorer.exe käynnistyy uudelleen. Kun tehtäväpalkki palaa, käynnistä järjestelmä uudelleen ja tarkista, ovatko ruutukuvakkeet palaneet.

|_+_|

Komentokehote

Avaa komentokehote järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Tässä vaiheessa on hyvä sulkea kaikki muu, mikä sinulla on auki. Suoritettavat komennot vievät jonkin aikaa ja Explorer.exe-prosessi lopetetaan, mikä vaikeuttaa sovellusten välillä vaihtamista.

Suorita seuraavat komennot yksitellen.

|_+_|

Seuraava juoksu;

|_+_|

Seuraava juoksu;

sfc /scannow

Tämän pitäisi korjata järjestelmätiedostot, jotka voivat olla vioittuneet. Sen valmistuminen vie aikaa. Kun se on valmis, käynnistä järjestelmä uudelleen. Jos sfc/scannow-työkalu kertoo, että se ei pystynyt korjaamaan tiedostoja, käsissäsi saattaa olla suurempi ongelma. Ainoa vaihtoehto on joko nollata tietokoneesi tai luoda uusi käyttäjä ja siirtää tiedostot siihen.

Hanki päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
Kuinka katsoa Dune Edellinen Artikkeli

Kuinka katsoa Dune

Telnetin käyttöönotto ja käyttö Windows 10:ssä Lue Lisää

Telnetin käyttöönotto ja käyttö Windows 10:ssä