Intel-suorittimen kunnon tarkistaminen Windows 10:ssä

Laitteisto ei kestä ikuisesti. Jos huolehdit tietokoneesta, laitteisto on todennäköisesti vanhentunut ennen kuin se kuolee, mutta se voi silti epäonnistua. Siksi on hyvä idea pitää sitä silmällä. Olemme pohtineet aihetta SSD:n kunto mutta myös suorittimen kunto saattaa heikentyä ajan myötä. Näin voit tarkistaa Intel-suorittimen kunnon.

On olemassa monia työkaluja, joiden avulla voit tarkistaa suorittimen kunnon, mutta jos sinulla on Intel-suoritin, on parasta käyttää Intelin omaa diagnostiikkatyökalua nimeltä Intel®-suorittimen diagnostiikkatyökalu . Tässä huomiossa sinun pitäisi tietää, että Intel ei ole kaikkien prosessorien ainoa valmistaja maailmassa. Tarkista, onko sinulla Intel-suoritin, ja käytä sitten tätä työkalua. Helpoin tapa tarkistaa Intel-suoritin on etsimällä 'Intel Inside' -tarra tietokoneeltasi tai siirtymällä Tehtävienhallinnan Suorituskyky-välilehteen. Valitse CPU-kaavio ja katso oikeaa yläkulmaa.Tarkista Intel CPU Health

ladata Intel® Processor Diagnostic Tool. Varmista, että lataat EXE, joka on rakennettu järjestelmäarkkitehtuurillesi, eli 32-bittinen, jos käytät 32-bittistä Windowsia, ja 64-bittinen, jos käytät 64-bittistä Windowsia.

Suorita sovellus ja se alkaa automaattisesti suorittaa sarjan testejä prosessorisi kunnon mittaamiseksi. Oletusarvoisesti sovellus suorittaa kaikki testinsä ja jos testi epäonnistuu, se pysäyttää testausprosessin. Yksi testi voi kestää 10-30 minuuttia. Se riippuu laitteistostasi.

Kun testi on suoritettu, saat tulosyhteenvedon, riippumatta siitä, epäonnistuiko tai läpäissyt sen, jos siinä on jotain vialla. Jos testi keskeytettiin epäonnistumisen vuoksi, voit siirtyä kohtaan Työkalut>Lopeta testaus epäonnistuessa ja valita Pois.

Mitä tulee testituloksiin, ne näyttävät sinulle, mitkä testit läpäisivät ja mitkä eivät. Ne vaihtelevat suorittimen ominaisuuksien mukaan, mutta voit käydä läpi testiyhteenvedon ja nähdä, mitä testejä suoritettiin. Keskivertokäyttäjä ei todennäköisesti ymmärrä yhdellä silmäyksellä, mitä testi on tarkoitettu, mutta jos sinulla on testejä, jotka epäonnistuivat, voit etsiä mahdollisia ratkaisuja siihen. Vaihtoehtoisesti voit pyytää asian asiantuntijalta.

Suorittimet voidaan korjata, mutta korjaus voi maksaa yhtä paljon tai melkein yhtä paljon kuin uusi suoritin. Punnitse korjauksen kustannukset uuden laitteiston kustannuksilla ja valitse sitten budjettiisi sopiva. Jos et löydä luotettavaa korjausvaihtoehtoa, uuden suorittimen ostaminen tulee pitkällä aikavälillä halvemmaksi.

Hanki päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
Ei kuule ketään Discordissa, ääni ei toimi (KORJATTU) Edellinen Artikkeli

Ei kuule ketään Discordissa, ääni ei toimi (KORJATTU)

Kuinka avata ePub-tiedosto iPhonen iBooksissa Lue Lisää

Kuinka avata ePub-tiedosto iPhonen iBooksissa