Kuinka muuttaa tiedostopääte Windows 10:ssä

Tiedostotunniste on yksi helpoimmista tavoista tunnistaa tiedostotyyppi. Jos tiedät, millaiset tiedostot käyttävät tiettyä laajennusta, esimerkiksi MP3 on äänitiedostoille, voit päättää millä sovelluksella haluat avata sen. Tiedostotunnisteet asetetaan tiedostoa luotaessa, eikä näitä laajennuksia tule muuttaa, ellei niitä ole asetettu väärin.

Tiedostotunnisteen muuttaminen on helppoa, mutta on tärkeää huomata, että se ei ole sama asia kuin tiedoston muuntaminen. Tiedoston muuntaminen muuttaa tiedoston tyypistä toiseen, kun taas laajennuksen muuttaminen muuttaa tapaa, jolla käyttöjärjestelmä tunnistaa tiedoston.

Muuta tiedostopäätettä Windows 10:ssä

Et tarvitse erityistä sovellusta tiedoston tunnisteen muuttamiseen.    Avaa File Explorerja navigoi tiedostoon jonka laajennusta haluat muuttaa. Valitse tiedostoja napsauta sitten nimeä tai valitse tiedosto ja napauta F2. Tiedoston nimi on muokattavissa.Älä poista jaksoa, mutta poista kolme kirjainta pisteen jälkeen. Anna uusi tiedostopääte ja napauta Enter.
  1. Näet p ja kysyy, haluatko todella vaihtaa laajennuksen. Napsauta Kyllä.
  2. The tiedostotunniste muutetaan, ja tiedostokuvake päivitetään vastaamaan uutta tiedostotyyppiä, jonka Windows 10 tunnistaa.
  3. Sinä pystyt vaihda laajennus takaisin samalla tavalla.

Tiedostotunniste ei näy

Jos tiedostotunnisteet eivät näy järjestelmässäsi, voit ottaa ne käyttöön helposti.

  1. Avaa a File Explorer -ikkuna.
  2. Siirry kohtaan Näytä-välilehti.
  3. Etsi 'Tiedostonimilaajennukset' -vaihtoehto ja ota se käyttöön tai valitse se.
  4. Kaikki tiedostot näyttävät nyt niiden laajennuksen.

Johtopäätös

Tiedoston laajennuksen muuttaminen ei vahingoita sitä, mutta useimmissa tapauksissa et voi avata sitä millään sovelluksella. Jos esimerkiksi vaihdat tekstitiedoston tunnisteen TXT:stä MP3:ksi, et voi avata tiedostoa äänitiedostossa tai Muistiossa. Poikkeuksia tulee; jos muutat erätiedoston tunnisteen BAT:sta TXT:ksi, voit avata sen Muistiossa, koska ne ovat molemmat perustekstitiedostoja. Tietenkään TXT-laajennuksella varustettu erätiedosto ei toimi komentokehotteen kanssa. Tiedostotunnisteiden muuttaminen on joskus tarpeen; Jos tiedoston tunniste on asetettu väärin, voit korjata sen muokkaamalla sitä suoraan tällä tavalla, mutta sinun on päätettävä, mikä on oikea laajennus käytettäväksi.

Hanki päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
Kuinka katsoa Dune Edellinen Artikkeli

Kuinka katsoa Dune

Telnetin käyttöönotto ja käyttö Windows 10:ssä Lue Lisää

Telnetin käyttöönotto ja käyttö Windows 10:ssä