Kuinka päästä Linux-etätietokoneeseen iPadista

Ne, jotka ovat Linux-käyttäjiä, joilla on myös iPad, saattavat ihmetellä, kuinka he pääsevät siitä Linux-etätietokoneeseen. Vaikka se on mobiililaite, se on mahdollista. Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka.

Pääsy komentoriviltä

Jotta pääset komentorivikäyttöön Linux-tietokoneeseen (palvelin tai työpöytä) iPadista, sinun on käytettävä SSH-asiakasta. iPad OS -käyttöjärjestelmässä on monia SSH-asiakkaita, joita käyttäjät voivat asentaa. Tässä oppaassa keskitymme terminaaliin ja SSH:han.Miksi Terminal & SSH eikä mikään muu sovelluskaupan SSH-asiakas? Ensinnäkin sovelluksessa ei ole mainoksia. Lisäksi siinä on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia.

Aloita avaamalla sovelluskauppa iPadillasi ja lataamalla Pääte ja SSH-sovellus laitteellesi. Sen pitäisi kestää vain muutama sekunti, koska sovellus on suhteellisen pieni. Kun asennus on valmis, avaa sovellus.

Yhteyden luominen

Kun Terminal & SSH -sovellus on avattu ja valmis käyttöön, napauta sen sisällä olevaa Palvelimet-osiota ja etsi +-merkki. Napauta +-merkkiä luodaksesi uuden yhteyden sovellukseen. Etsi sitten Nimi-tekstiruutu ja kirjoita uuden yhteytesi nimi.

Kun olet määrittänyt uuden yhteytesi nimen, siirry isäntään ja kirjoita Linux-etätyöpöydän tai -palvelimen isäntänimi tai IP-osoite. Huomaa, että Linux-etätietokoneessasi on oltava OpenSSH-palvelin, jotta voit käyttää sitä etänä.

Kun isäntätekstiruutu on täytetty, etsi Portti-osio. Oletusarvoisesti OpenSSH toimii portissa 22, joten täytä se. Jos käytät jotain muuta kuin porttia 22, sinun on määritettävä se porttikentässä.

Kun portti on määritetty uudessa yhteydessä, lisää sen etätietokoneen käyttäjänimi, johon yrität muodostaa yhteyden. Etsi sitten Salasana-tekstiruutu ja täytä salasanasi.

Jos sinulla on julkinen tai yksityinen avain, napsauta Tuo julkinen avain tai Tuo yksityinen avain -painiketta ja käy läpi avaimesi lisäämisen vaiheet.

Poista lopuksi valinta Käytä SFTP:tä -painikkeesta. Tämä ominaisuus tulee tielle, jos haluat vain käyttää SSH-päätteen ominaisuuksia.

Yhteyden muodostaminen SSH:n kautta

Kun yhteys on muodostettu, uusi yhteytesi näkyy palvelinluettelossasi. Voit muodostaa yhteyden Linux-etätietokoneeseen iPadistasi napauttamalla yhteyttäsi ja pääteikkuna avautuu.

Jos SFTP on käytössä, sinun on napautettava yhteyttäsi ja sen jälkeen päätekuvaketta käyttääksesi komentoriviä.

Tiedostonsiirron käyttöoikeus

Haluatko siirtää joitain tiedostoja Linux-tietokoneellesi/-tietokoneelta iPadiin? Jos näin on, sinun on hyödynnettävä Terminal & SSH -sovelluksen SFTP-ominaisuutta. Ota tämä ominaisuus käyttöön siirtymällä palvelinluetteloosi.

Kun olet palvelinluettelossa, paina yhteytesi vieressä olevaa i-kuvaketta päästäksesi sen asetuksiin. Etsi sen jälkeen Käytä SFTP:tä -vaihtoehto ja ota tiedostosiirrot käyttöön valitsemalla se. Napauta sitten yhteyttä päästäksesi siihen Pääte- ja SSH-tiedostonsiirtotoiminnossa.

Kun aktivoit SFTP:n, voit siirtää tiedostoja Linux-koneeseen ja Linux-koneelta suoraan iPadistasi.

Etätyöpöytäkäyttö

On monia tapoja päästä etäkäyttöön Linux PC:n työpöytäympäristöön iPadista. Ylivoimaisesti helpoin ratkaisu ei ole sekaisin VNC:n tai RDP:n tai muiden mukautettujen ratkaisujen kanssa, vaan sen sijaan käyttää AnyDeskiä.

AnyDesk tukee Linuxia ja on erittäin helppo asentaa mihin tahansa Linux-käyttöjärjestelmään. Sillä on myös erinomainen tuki iPad . Aloita Linux-työpöydän käyttäminen iPadista AnyDeskin kautta asentamalla AnyDesk-sovellus sekä Linuxiin että iPadiin ja käynnistämällä ne.

Kun AnyDesk-sovellus on käynnistetty sekä Linux-työpöydällä että iPadilla, kirjoita asetukset Linuxin AnyDesk-sovellukseen ja valitse ruutu, jossa lukee Salli valvomaton käyttö. Tämän asetuksen avulla voit käyttää Linux-työpöytääsi, vaikka kukaan ei ole sillä, kunhan se on päällä ja AnyDesk on käynnissä.

Huomautus: sinun ei tarvitse sallia valvomatonta pääsyä käyttääksesi AnyDesk-sovellusta päästäksesi Linux-työpöydällesi iPadistasi. Tämän ominaisuuden käyttämättä jättäminen tekee Linux-järjestelmän etäkäytöstä kuitenkin paljon työläämpää ja aikaavievämpää.

Kun valvomaton käyttö on käytössä, etsi tunnuskoodi Linux AnyDesk -asiakasohjelmasta ja kirjoita se iPad AnyDesk -sovellukseen. Sinun on sitten syötettävä valvomattoman pääsyn salasana. Kun olet tehnyt sen, sinulla on etäkäyttö Linux-työpöydällesi suoraan iPadista!

Hanki päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
Minecraft Java Editionin ilmainen lataus (kokeilu) Edellinen Artikkeli

Minecraft Java Editionin ilmainen lataus (kokeilu)

Epic Games Vaihda nimi: Kuinka muuttaa Fortnite-nimesi Lue Lisää

Epic Games Vaihda nimi: Kuinka muuttaa Fortnite-nimesi