Voinko suorittaa taustatarkastuksen ilman sosiaaliturvatunnusta?

Jos haluat suorittaa taustatarkistuksen jollekulle, mutta sinulla ei ole pääsyä hänen sosiaaliturvatunnukseensa (SSN), mietit todennäköisesti, mitä voit tehdä. Loppujen lopuksi SSN on keskeinen tunnistamismuoto, ja monet ihmiset olettavat, että se on elintärkeä henkilötä koskevien muiden julkisten tietueiden saamiseksi. Tässä oppaassa selitämme kaiken, mitä sinun tulee tietää taustatarkistuksista SSN-tunnuksella ja ilman, ja suosittelemme myös parhaita sivustoja käytettäväksi.

Kun teet jonkun taustatarkistuksen, ensimmäinen vaihe (kun olet valinnut parhaan sivuston) on syöttää tiedot henkilöstä, jota haluat tutkia. Monet ihmiset epäröivät tässä vaiheessa ja alkavat olla huolissaan siitä, etteivät tiedä kenestäkään tarpeeksi saadakseen oikeaa tietoa.Sekä ammatilliset että julkiset taustantarkistussivustot kysyvät usein sosiaaliturvatunnuksia (SSN), ja tässä vaiheessa ihmiset panikoivat. Loppujen lopuksi kaikki eivät tiedä tutkittavan henkilön SSN-numeroa. Jos tarkastat työnhakijan tai mahdollisen vuokralaisen, he eivät ehkä ole toimittaneet SSN-numeroaan. Joillakin ihmisillä ei yksinkertaisesti ole sellaista.

Mutta tarkoittaako SSN-tunnuksen puuttuminen, että et voi suorittaa taustatarkistusta saadaksesi selville muita julkisesti pidettyjä tietoja jostain henkilöstä? Tässä oppaassa selitämme kaiken, mitä sinun tulee tietää taustatarkistusten suorittamisesta SSN-tunnuksella ja ilman, ja suosittelemme myös parhaita julkisia taustantarkistussivustoja käytettäväksi.

Voinko suorittaa taustatarkastuksen ilman sosiaaliturvatunnusta?

Se riippuu käyttämäsi taustatarkistuksen tyypistä ja käyttämästäsi palveluntarjoajasta.

Useimmat ammattimaiset taustantarkistussivustot vaativat SSN:n tarkistuksen suorittamiseen. Jos he tekevät työnantajan tarkastuksia, työnhakijan oletetaan ilmoittaneen SSN-numeronsa osana hakuprosessia, jotta nämä tiedot olisivat saatavilla.

Jos joku ei ole toimittanut SSN-tunnusta, on erittäin todennäköistä, että hakija ei ole oikeutettu työskentelemään Yhdysvalloissa, eikä häntä siksi tule harkita tehtävään.

Käytännön tasolla SSN:n ja taustatarkistuksen lisääminen helpottaa sivuston palauttamista tarkkojen tulosten saamiseksi. Kaikki SSN:t ovat yksilöllisiä, joten pääsy siihen, mikä on pohjimmiltaan yksilöllinen tunnusnumero, tekee muiden tietojen jäljittämisestä väistämättä helpompaa.

Vaikka henkilön SSN:n tuntemisesta on ilmeisiä etuja, kaikki sivustot eivät sitä vaadi. Useimmat julkiset taustantarkistussivustot voivat tuottaa tuloksia tietämättä henkilön SSN-numeroa. Parhaat taustantarkistussivustot voivat tuottaa tarkkoja tuloksia, joissa on vain henkilön nimi ja karkea käsitys heidän asuinpaikastaan.

Nämä sivustot voivat suorittaa alustavan haun ja tarjota sinulle perustiedot muutamista henkilöistä, jotka täyttävät alkuperäiset hakuvaatimukset. Mutta täältä voit tunnistaa oikean henkilön ja saada sitten pääsyn täydelliseen taustaraporttiin hänestä riippumatta siitä, tiedätkö hänen SSN-numeronsa.

Kuinka suorittaa taustatarkistus ilman sosiaaliturvatunnusta

Jos haluat suorittaa taustatarkistuksen jollekulle, mutta et tiedä hänen SSN-numeroaan, voit käyttää julkista taustantarkistussivustoa tehdäksesi sen. Jos kuitenkin joudut suorittamaan tarkistuksen ammatillisiin tarkoituksiin, ota huomioon, että nämä sivustot eivät noudata kaikkia asiaankuuluvia lakeja.

Julkiset taustantarkistussivustot ovat avoimia kaikille, ja julkisten asiakirjojen digitalisoinnin jälkeen näitä sivustoja on syntynyt suuri määrä. Itse asiassa vaikein osa julkisen taustan tarkistuksen suorittamisessa on valita käytettävä sivusto.

Markkinoilla on paljon julkisia taustantarkistussivustoja, mutta jotkut ovat paljon parempia kuin toiset. SSN auttaa sivustoa luomaan tarkkoja tuloksia, mutta parhaat julkiset sivustot voivat löytää tarkat tiedot kenestä tahansa myös ilman SSN-tunnusta.

Olemme testanneet kaikkia suosituimpia julkisia taustantarkistussivustoja selvittääksemme, mikä tuottaa tarkimman tiedon. Näiden laajojen testien tuloksena tutkijamme ovat tunnistaneet kaksi sivustoa, joiden he ovat todenneet olevan huomattavasti tarkempia kuin kaikki muut markkinoilla olevat sivustot.

Kaksi suosituinta sivustoa taustatarkistuksen suorittamiseksi ilman SSN-tunnusta ovat:

1. TruthFinder

Käy TruthFinderissä

TruthFinder iso USP on sen tarkkuus, ja se todellakin loistaa täsmällisten tulosten löytämisessä, vaikka sillä olisi vain perustiedot eikä SSN-tunnusta. Testeissämme se oli yksi tarkimmista testaamistamme sivustoista, emmekä koskaan tehneet jalkaa väärin.

TruthFinder käyttää kaksitasoista hinnoittelurakennetta, ja yhden kuukauden tilaus alkaa vain 27,78 dollarista tai voit halutessasi maksaa 23,02 dollaria kahdelta kuukaudelta. Tämä peruspaketti pystyy kaivaa esiin tärkeimmät tiedot, mukaan lukien yksityiskohtaiset rikosrekisterit.

Jos maksat mielelläsi hieman enemmän heidän premium-paketistaan, saat kaiken saatavilla olevan yhdessä vaikuttavassa ja yksityiskohtaisessa raportissa. Toinen suuri USP on TruthFinderin 24/7-asiakastukipalvelu, joka on saatavilla maksuttomassa numerossa kellon ympäri. SSN-numeroista riippumatta, jos haluat tarkkoja tietoja, et mene paljon pieleen TruthFinderin kanssa.

YKSINOMAINEN TARJOUS:Etsitkö syvällistä näkemystä omaan julkiseen tietoosi? Kokeile TruthFinderiä, joka on yksi alan titaaneista. Hanki palvelu runsaalla lukija-alennuksellamme.

2. Instant CheckMate

Vieraile Instant Checkmate -sivustolla

Instant CheckMate on toinen taustan tarkistussivusto, joka pystyi tuottamaan yksityiskohtaisia ​​ja tarkkoja tietoja vähimmäismäärällä tietoa. Niiden suuri USP on nopeus, ja meidän testeissämme mikään sivusto ei pystynyt tuottamaan tuloksia nopeammin. Mutta tämä ei ole tarkkuuden kustannuksella, ja huomasimme, että jopa ilman SSN:ää Instant CheckMate palautti jatkuvasti kattavat ja tarkat tulokset.

Instant Checkmate -hakujen hallinta on helppoa erinomaisen työpöydän kojelaudan ja käyttäjäystävällisten mobiilisovellusten ansiosta, jotka ovat kaikkien tilaajien saatavilla. Heidän löytämänsä tiedot esitetään myös loppuraportissa, joka oli helppo lukea ja etsiä.

Instant CheckMaten tilaushinnat alkavat 34,78 dollarista kuukaudessa, mutta jos valitset kolmen kuukauden tilauksen, voit maksaa 27,82 dollaria kuukaudessa. Tämä on hieman korkeampi kuin joillakin sen kilpailijoilla, mutta jos tarvitset tuloksia nopeasti ja haluat olla varma niiden laadusta, Instant CheckMate on toinen loistava vaihtoehto.

ERIKOISTARJOUS:Älä jää kiinni vääristä tiedoista, vaan löydä koko työhistoriasi uudelleen Instant CheckMaten avulla. Hanki hyvä hinta erikoislukijatarjouksemme avulla.

Mikä on taustan tarkistus?

Taustan tarkistus on työkalu, joka suorittaa automaattisen tarkistuksen kaikista julkisista tietueista ja kokoaa kaikki tiedot henkilöstä yhdeksi raportiksi.

Jokaisesta julkisessa tilassa olevasta Yhdysvaltain kansalaisesta on paljon enemmän tietoa kuin useimmat meistä ymmärtävät. Näiden tietueiden etsiminen kestää kauan, mutta digitaaliaika tarkoittaa, että automatisoidut sivustot voivat nyt tehdä työn minuuteissa. Heidän löytämänsä tiedon valikoima on vaikuttava ja sisältää:

 • Henkilökohtaiset tiedot
 • Koulutushistoria (lukio ja korkeakoulu)
 • Työhistoria
 • Työlupa
 • Rikosrekisterit (osavaltio, lääni ja kaupunki)
 • Lisenssit hallussa
 • Luottohistoria
 • Ajoennätys
 • Sosiaalisen median profiilit

Yksittäin nämä tietueet eivät välttämättä kerro sinulle paljon. Mutta yhdistä ne kaikki ja ne antavat vaikuttavan muotokuvan henkilöstä. Seurauksena on, että yritykset ja yksityishenkilöt käyttävät nyt taustatarkistuksia kaikenlaisista syistä, kuten:

  Työllisyystarkastukset– Työnantajat haluavat usein suorittaa taustatarkistuksen ennen kuin palkkaat henkilön tarkistamaan, että hänen ansioluettelonsa on oikein, eivätkä he piilota mitään, mikä estäisi hänen palkkaamisen. Asunnon vuokraaminen– Vuokranantajat haluavat usein tehdä taustatarkistuksia mahdollisille vuokralaisille ennen kuin he antavat heidän vuokrata asunnon tai talon. Rikostarkastukset– Jotkut ihmiset haluavat tarkistaa naapureita ja muita ihmisiä elämässään varmistaakseen, etteivät he ole piilottaa salaisen rikollisen menneisyyden . Lisätietoa jostakin– Jos elämässäsi on mystinen henkilö, jonka haluat tietää enemmän , taustan tarkistus on nopea ja helppo tapa tehdä juuri se. Kadonneen perheenjäsenen tai ystävän löytäminen– Jos sinulla on kauan kadoksissa ollut serkku, täti tai velipuoli ja haluat jäljittää, mutta et voi ottaa heihin yhteyttä, taustatarkistus voi tehdä auttaa sinua löytämään ne nopeasti ja helposti . Selvittää mitä tietoja sinusta on siellä – Ennen kuin haet työpaikkaa tai vain tarkistaaksesi oman tietosi, sinun kannattaa tehdä taustatarkistus itsellesi mitä tietoa sinusta on julkisesti saatavilla.

Taustantarkistussivustoja on kahta päätyyppiä; ammattimainen ja julkinen.

Ammattimaista taustantarkistussivustoa säätelevät useat lait, joista merkittävin on Fair Credit Reporting Act (FCRA). Kaikki sen shekit ovat näiden määräysten lakien ja rajoitusten mukaisia, ja siksi niitä voivat käyttää yritykset tai yksityishenkilöt, jotka vuokraavat ihmisiä tai vuokraavat heille omaisuutta.

Nämä määräykset eivät koske julkisia taustantarkistussivustoja, ja ne voivat siksi paljastaa kaikki julkiset tiedot henkilöstä ilman rajoituksia.

Mikä on sosiaaliturvatunnus?

Sosiaaliturvatunnus (SSN) on yhdeksännumeroinen numero, jonka Yhdysvaltain hallitus myöntää kaikille Yhdysvaltain kansalaisille ja tukikelpoisille asukkaille.

Hallitus käyttää SSN:ää pitääkseen kirjaa tuloistasi, työskentelyn kestosta ja mahdollisista eduista, joihin sinulla saattaa olla oikeus.

Kun sinulle on myönnetty SSN, käytät sitä elämäsi ajan. Ainoa poikkeus tästä on, jos joudut identiteettivarkauden uhriksi, kun hallitus saattaa joissain olosuhteissa suostua myöntämään sinulle uuden.

Viime aikoina SSN:stäsi on tullut olennainen osa monien muiden palveluiden käyttöä, mukaan lukien luoton saaminen, pankkitilin avaaminen, yksityisvakuutuksen hankkiminen, kodin tai auton ostaminen ja paljon muuta.

Yksi tärkeä huomioitava seikka on, että henkilön SSN ei ole julkinen asia. Vaikka joidenkin ihmisten SSN näkyy taustatarkistuksessa, sitä ei ole hankittu mistään julkisesta tietokannasta.

Voitko käyttää ITIN-tunnusta sosiaaliturvatunnuksen sijasta?

Yksi kysymys, jota meiltä kysytään melko usein, on, voitko käyttää henkilön henkilökohtaista verotunnistenumeroa (ITIN) vaihtoehtona hänen SSN-numerolleen, kun suoritat taustatarkistuksen.

Yksinkertainen vastaus tähän on, ei oikeastaan. Ihmisille myönnetään ITIN verotusta varten. Se on koodi, jonka avulla voidaan helpottaa verotietojen toimittamista ja verolaskujen maksamista.

Nämä tiedot eivät ole osa julkista rekisteriä, ja siksi ITIN-tunnuksen lähettäminen ei usein tuota tietoja, jotka auttaisivat taustan tarkistuksessa.

Ainoa mahdollinen poikkeus tähän on, jos joku on hakenut luottoa tai lainaa ITIN-numerollaan. Tämä tarkoittaisi, että heidän ITIN-numeronsa säilyisi heidän luottotiedoissaan ja voisi näkyä taustatarkastuksessa. Nämä poikkeukset eivät kuitenkaan ole yleisiä, eivätkä ne yleensä anna riittävää vahvistusta ollakseen hyödyllisiä taustantarkistusprosessissa.

Yhteenveto

Sosiaaliturvatunnuksen (SSN) antaminen voi auttaa tekemään taustatarkistuksesta tarkemman, ja jotkin ammattimaiset taustantarkistussivustot vaativat sitä.

Mutta on täysin mahdollista suorittaa julkinen taustatarkistus tietämättä jonkun SSN:ää ja silti tuottaa yksityiskohtaisia ​​ja tarkkoja tietoja heistä. Tässä oppaassa olemme selittäneet, miksi näin on, ja myös tunnistaneet kaksi suosituinta taustantarkistussivustoa, jotka suorittavat tarkistuksen ilman SSN-numeroa. Olemme myös selittäneet, kuinka SSN voi auttaa taustan tarkistuksessa ja miksi ITIN-tunnus ei ole hyvä vaihtoehto.

Oletko koskaan joutunut suorittamaan jonkun taustatarkistuksen tietämättä hänen SSN-numeroaan? Mitä suosittelemistamme sivustoista käytit? Kuinka helppoa oli saada oikeat tiedot heistä? Onko sinulla lukijoillemme vinkkejä tai neuvoja, joita emme ole maininneet tässä artikkelissa? On aina hyödyllistä saada myös lukijan neuvoja, joten jaa ajatuksesi kanssamme alla olevan kommenttikentän avulla.

Ei kuule ketään Discordissa, ääni ei toimi (KORJATTU) Edellinen Artikkeli

Ei kuule ketään Discordissa, ääni ei toimi (KORJATTU)

Kuinka avata ePub-tiedosto iPhonen iBooksissa Lue Lisää

Kuinka avata ePub-tiedosto iPhonen iBooksissa