Äänen ja videon yhdistäminen Windows 10:ssä

Kahden eri tiedostotyypin yhdistäminen yhdeksi tiedostoksi ei ole helppoa, jos käsittelet mediatiedostoja. Kuvien yhdistäminen onnistuu tavallisella kuvankäsittelyohjelmalla, mutta jos haluat yhdistää ääntä ja videota, tarvitset työhön videoeditorin. Jos ääni on täsmälleen samanpituinen kuin video, eli sinun ei tarvitse muokata mitään, työ on helpompaa. Jos ääni täytyy muokata videon tiettyyn osaan, se on monimutkaisempaa.

Yhdistä ääni ja video Windows 10:ssä

Windows 10:n mukana tulee videonmuokkausohjelma, joka toimii perusmuokkauksessa ja tiedostojen yhdistämisessä. Se pystyy viemään videon korkealaatuisena.

 1. Avaa arkistokuvat Windows 10:ssä.
 2. Klikkaa Uusi video -painike huipulla.
 3. Valitse 'Uusi videoprojekti' valikosta.  Anna projektillesi nimi. Napsauta Lisää-painikettavasemmalla ja valitse video johon haluat lisätä äänen.
 1. Kun video on lisätty, vedä ja pudota se aikajanalle.

 1. Klikkaa Mukautettu ääni -painike.
 2. Valitse äänitiedostojonka haluat lisätä videoon eli yhdistää siihen. Käytä liukusäädintäkohtaan valitse, milloin (videon aikana) ääntä aletaan toistaa ja milloin se loppuu.
 3. Sinä pystyt lisää äänitiedostoja napsauttamalla Lisää-painiketta. Jokainen äänitiedosto voidaan sijoittaa erikseen.
 4. Napsauta 'Valmis'sen jälkeen, kun olet sijoittanut äänen.

 1. Tee videoon muut haluamasi muokkaukset. Vie se napsauttamalla Valmis video -painiketta.
 2. Valitse tulostuslaatu. Napsauta Vie.

Äänen muokkaaminen

Kuvat-sovelluksen videonmuokkausohjelma ei anna sinun muokata äänitiedostoja. Jos sinun on muokattava, eli leikattava ja yhdistettävä äänileikkeitä ennen kuin ne voidaan lisätä videoon, ja etsit ilmaista ratkaisua, voit käyttää Audacityä . Jos et halua ladata ja asentaa sovellusta, voit tehdä senmuokata ääntä selaimessasi.

Johtopäätös

Kuvat-sovelluksen videonmuokkausohjelma saattaa vaikuttaa riittävältä, mutta se on yksinkertainen. Hyvä videoeditori antaa sinun muokata ääni- ja videotiedostoja yhdessä useilla aikajanalla. Sen avulla ääni voidaan leikata videon mukana, mikä helpottaa editointia, jos sinulla on pitkä äänitallenne ja pitkä video. Jos joudut usein yhdistämään ääni- ja videotiedostoja, joudut todennäköisesti ostamaan sovelluksen työhön.

Saat päivittäisiä vinkkejä postilaatikkoosi Uutiskirje Liity 35 000+ muut lukijat
Ei kuule ketään Discordissa, ääni ei toimi (KORJATTU) Edellinen Artikkeli

Ei kuule ketään Discordissa, ääni ei toimi (KORJATTU)

Kuinka avata ePub-tiedosto iPhonen iBooksissa Lue Lisää

Kuinka avata ePub-tiedosto iPhonen iBooksissa